Je financiën op orde

Wil jij ondernemen zonder je zorgen te maken om de administratieve rompslomp?

Eindejaarstip: Nog snel financieel voordeel behalen met de Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA)

Als ondernemer moet je investeren in jouw bedrijf, ongeacht beroep of branche. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van een computer, mobiele telefoon of kantoormeubel.

Deze bedrijfsmiddelen kunnen je extra belastingvoordeel opleveren, want als deze investeringen voldoen aan de voorwaarden, kun je via de KIA een bepaald bedrag van de winst aftrekken. 

Hoe werkt het?

Als je in een 2021 meer dan € 2.400 (excl. btw) hebt geïnvesteerd, dan mag je nog eens 28% extra aftrekken van dat bedrag als fiscale kostenpost. 

Houd er wel rekening mee dat iedere investering een minimale aanschafwaarde van € 450 (excl. btw) moet hebben, anders telt deze niet mee voor de KIA regeling.

Wat heb jij hieraan? Voorbeeld:

Het (boek)jaar 2021 is bijna afgelopen en je hebt in dit jaar al voor € 2.000 (excl. btw) aan andere investeringen gedaan.

Als je vrijwel zeker weet dat je binnenkort bijvoorbeeld een nieuwe laptop van € 500 (excl. btw) wilt kopen dan loont het zich om dit nog dit jaar te doen. Met € 2.000 zit je nog onder de grens van € 2.400 en heb je nog geen recht op de aftrek, maar na de aankoop van de nieuwe laptop kom je boven de ondergrens uit. Dat levert je dan een interessant belastingvoordeel op!

Dit voordeel betekent dat je € 700 (28% van € 2.500) als extra kostenpost kunt opvoeren, hierdoor wordt het fiscale resultaat € 700 lager en hoef je dus minder belasting te betalen. Dat is snel verdiend!

Hulp nodig?

Wij kunnen ons voorstellen dat je na het lezen van dit artikel nog vragen hebt. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wil je niet alleen profiteren van de KIA, maar jouw hele financiële administratie graag goed verzorgd hebben? Neem dan even een kijkje op deze website of vraag een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan.